A non-profit, apolitikus, humanitárius célokat követő, közhasznú Riehen Egyesület, 1990 óta fejti ki sokrétű tevékenységét Csíkszereda városban. Jelenleg 56  tagja van. Öttagú tiszteletbeli vezetőség és cenzor, valamint kéttagú ügyvezetés irányítja. Alkalmazottainak száma 10, ebből más szervezetnél tevékenykedik 1 személy. Az egyesület tagja bárki lehet, aki az alapszabályzati célokkal egyetért és valamilyen módon támogatni tudja, szeretné azok megvalósítását.

A Riehen Egyesület alapszabályzatába foglalt célkitűzések rövid bemutatása

• Ökológiai nevelés, kirándulások, erdei iskolák szervezése, tanösvények létrehozása, versenyek, expedíciók, környezetvédelmi rendezvények támogatása
  • Alternatív nevelési-, kulturális, művészeti tevékenységek, táborok, alkotókörök, kiállítások szervezése
  • Hátrányos helyzetben élő személyek lelki és anyagi támogatása, szociális intézmények működtetése