Reményt az időskornak

A Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által támogatott “Reményt az időskornak” elnevezésű projektet április 1- jétől indítja útjára a csíkszeredai Riehen Egyesület. Az idősek számára szervezett programok április 9- től kezdődnek a Providentia Idősek Központjában (Zsögödi Nagy Imre 140. szám, tel.: 0266-311304)

Mulatozás a Providentia Idősek Központjában

2018- ban Húshagyó kedden került sor a Farsangi mulatságra a Providentia Idősek Központjában.

Ennek keretében a Központ tagjai mókás műsorral szórakoztatták egymást és a meghívottakat. Az eseményt Borbáth Erzsébet, a Providentia Idősek Központjának tiszteletbeli elnöke nyitotta meg ünnepélyes köszöntőjével.

A jelmezbe öltözöttek felvonulását és bemutatkozását ének és tánc követte, majd tombola húzáson is részt vehettek a jelenlévők.

Meghívottak voltak a Kájoni János Baráti Kezek partneri csoportjának tagjai, Bogyó Löffler Mária, valamint a Központ tagjainak hozzátartozói.

A vidám délelőtt az idősek életében felüdülést hozott, mivel felidézhették és újra átélhették ifjúkori emlékeiket.

Györgyicze Attila programvezető

Évkezdés a Providentia Idősek Központjában

A Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Központja szeptember 11-től folytatja a “Reményt az Időskornak” elnevezésű projektet, amelyet Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Támogat. Szeretettel várja a régi és új tagokat, akik szeretnék színesebbé tenni az időskor mindennapjait.

A tematikus foglalkozások családias környezetben a Zsögödi Nagy Imre utca 140. szám alatt zajlanak (napi torna, társasjátékok, sajtószemle, ének, zene, irodalom, egyéni beszélgetések, közösségi játékok, rejtvényfejtés, logikai és memóriajátékok, barkácsolás, ünnepségek, előadások, kirándulások, életmóddal- egészséggel kapcsolatos tanácsadás, beszélgetés). Ingyenes szállítást vállalunk Csíkszereda területén, valamint napi kétszeri étkezést biztosítunk a központot látogató idősek számára.

Érdeklődni, további információt kérni a 0740-323422- es telefonszámon lehet.

Reményt az időskornak

A Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által támogatott Reményt az időskornak elnevezésű projektet április 1.-től indítja útjára a csíkszeredai Riehen Egyesület. Az idősek számára szervezett programok április 3- tól kezdődnek a Providentia Idősek Központjában (Zsögödi Nagy Imre 140. szám, tel.: 0266-311304)

Svájci vendégek a Providentia Idősek Központjában

A Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Központjában, október 6-án különleges vendégek voltak, a svájci Riehen-Bettingen egyházközség tagjai, Max Kölliker úr vezetésével.

A vendégek nagy érdeklődéssel figyelték a Providentia bemutatását. Az idősek énekkel készültek a vendégek fogadására. Az egyik ének, amit az idősek szerkesztettek “Nyugdíjasnak sej haj” annyira megtetszett a svájci vendégeknek, hogy sokan el is vitték a szöveget magukkal.

Az egyházközség tagjai is énekeltek az idősek számára svájci népdalokat. A klubtagok nagy meglepetésére még egy alpesi kürtöt is bemutattak és megszólaltattak.

A látogatók még ajándékkal is kedveskedtek a Providentia időseinek, sokféle csokival és írószerekkel.

Kettős Ünnep a Providentia Idősek Központjában

2016. október 4-én két jeles eseményt is ünnepeltünk. Az Idősek Világnapja alkalmából családias ünnep keretében köszöntöttük a Providentia Idősek Központja tagjait.  Szintén ezen a napon ünnepeltük a Providentia Idősek Központjának a 12. születésnapját.

Borbáth Erzsébet, a Providentia tiszteletbeli elnöke nyitotta meg az ünnepséget, biztató és lelkesítő szavakat intézett az idősek felé. Az időseket képviselve Keresztes Borbála beszédében megemlékezett az elhunyt csoporttársakról és a jövőbeni összefogásra biztatta társait.

A Kájoni János ‘’Baráti kezek’’ önkéntes csoportja szívet melengető előadással kedveskedett az időseknek. A színes és szép előadásaikat az idősek mindig nagy szeretettel fogadják.

Mi is készültünk műsorral az ünnepségre, a Providentia tagjaival népdalokat tanultunk be és adtunk elő. A műsorunk végén elénekeltük a ‘’Nyugdíjasnak sej haj’’, amit az idősek szerkesztettek.

Nem maradt el a torta sem, melyről a gyertyát a két legidősebb klubtag Jakab Rozália és Bíró Berta fújták el.

Ezúton szeretném megköszönni a svájci Riehen község tanácsának és Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának támogatását, és mindazoknak a segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak a Providentia Idősek Központjának működéséhez.

Györgyicze Attila

Programvezető