Hírek Képgaléria Sajtóvisszhang Támogatóink Vendégkönyv
Hu Ro De
 
ERDEI ISKOLA VENDÉGHÁZ         IDŐSEK KLUBJA        
HÍRLEVÉL
Vakációs programok - még nem késő jelentkezni!

A "Kisiskolások Erdei Iskolája" és a Gimnazisták Erdei Iskolája" elnevezésű programjainkra beteltek a helyek, nem áll módunkban további jelentkezőket fogadni.

A történelmi témájú programunkra még lehet iratkozni, de a helyek száma korlátozott!

Az "Árpád vonaltól a Don kanyarig" program rövid leírása az alábbi linken található: http://www.asociatiariehen.ro/naptar.php?lang=hu

 

11:33 2016.06.08.Beszámoló - Játékosan románul 2016

A program elsődleges célja az volt, hogy a gyerekeket nyitottabbá tegye a román nyelvre, hogy ne ellenérzéssel tekintsenek a romántanulásra, és hogy a már meglévő ismereteket, szókincset szorongás nélkül alkalmazzák, bátran merjenek megszólalni. Programvezetőnk, Egyed Edit ezen célok elérésért olyan szervezési formákat választott, hogy minden gyereknek legyen sikerélménye, mindenki érvényesüljön, a kisebbeket a nagyobbak tudják segíteni. A változatos eszköztár – babzsákok, ritmus botok, selyem csíkok, két nemezelt báb, labdák, színes kendők, plakátok, állatos kártyák, és különböző hétköznapi eszközök -  érdekesebbé tette a “tanulást”, ébren tartotta a gyerekek kíváncsiságát, lelkesedését.

A további célok közt szerepelt a közösségi, összetartás és együttműködés készség fejlesztése.

Hétfőn ismerkedős játékkal kezdtünk, mindenki bemutatkozott, elmondta honnan jött, kis térképet készítettünk, amire mindenki ráhelyezte az arcképét. Minden gyerek kapott egy borítékot, amibe gyűjthette a  “szerencse tallérokat”. 

  

Kedd délelőtt a számokkal foglalkoztunk, ezen belül évszámokkal, születési időponttal. Új éneket tanultuk és mindenki évkorongot készített.

         

Délután a testrészekkel foglalkoztunk, csapatversenyt szervezünk, eljártuk a “humoros hórát”. Játszottunk a színekkel, megtanultuk a színes éneket. Szabadidőben arctervező játék zajlott

Szerdán mindenki bemutatta az utcáját, a lakását. Az irányokat követve haladtunk az otthonunktól az erdei iskoláig. Beszéltünk arról, hogy ki hogy érzi magát és sok tulajdonságot, érzést megtanultunk, elmutogattunk.

  

Szerda délután képzeletben közlekedési eszközökre ültünk és utaztunk. A nap végén készítettek maguknak egy F1- es autót.

Csütörtökön meglátogattunk egy háztáji állatfarmot a településen, csikót, bárányokat simogattunk. Visszatérve állatos Actyvitit játszottunk.

 

Délután facsiptetős állatokat készítettek maguknak a gyerekek, utána közösen megalkottuk az ABC vonatot.

Péntek délelőtt az összefoglaló játék során átismételtük az eddig tanultakat, számba vettük a szerencse tallérokat.

 

A "Játékosan románul" elnevezésű vakációs programunkat közös énekléssel  és a névre szóló oklevelek kiosztásával zártuk.

A tervezett programpontokat teljesíteni tudtuk, a gyerekek örömmel vettek részt a román foglalkozásokon.

Az általános napi program rugalmas volt és a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodott, a kötött foglalkozás, a kézimunkázás és  a szabad tevékenységek megfelelő arányban voltak jelen.5 nap erejéig játékosan románul - a tavaszi vakációban

 Rendezvények- Ünnepi ebédek - SzállássalRendezvények- Ünnepi ebédek
        1 2 3 4        

    Látogatók száma: 638814
Designed by DirectWEB in 2008 ©