Hírek Képgaléria Sajtóvisszhang Támogatóink Vendégkönyv
Hu Ro De
 
ERDEI ISKOLA VENDÉGHÁZ         IDŐSEK KLUBJA        
HÍRLEVÉL


Áldott, békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk!   A 2013/2014-es tanévben is sok szeretettel várjuk csoportok jelentkezését a pottyandi Erdei Iskolába rövidebb-hosszabb időtartamra. Szállással és teljes ellátással, választható programokkal, otthonos ízekkel állunk vendégeink rendelkezésére.

 

 

 

 

 Látogassa meg tanösvényeinket

 

http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/


Kedves Érdeklődő,

Amennyiben egy napos kirándulást szeretne szervezni tanösvényeink meglátogatására a következő ajánlatok közül választhatja ki az Önnek megfelelőt:

A tansövények látogatása ingyenes. Amennyiben nem óhajtja egyéb szolgáltatásainkat, bejelentkezés esetén, infólapokat biztosítunk a tanösvényekről minden résztvevő számára. Cserébe a résztvevők névsorát, és néhány fényképet kérünk az office@asociatiariehen.ro címre.

Ha egy pársoros valamilyen médiában (újság, rádió, weblap, facebook stb.) közzétett rövid élménybeszámoló másolatát is elküldik, egy részletes tanösvény Útikalauzt adunk ajándékba.

Fenyővize tanösvény (800 m) programcsomagja:

- háromfogásos ebéd;

- 1 órás természetismereti szakfoglalkozás;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- minden résztvevő infólapokat kap a tanösvényekről;

- a csoportvezető részletes tanösvény Útikalauzt is kap ajándékba;

- a csomag ára 17 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Vasond völgye tanösvény (7 km) programcsomagja:

- háromfogásos ebéd;

- 4 órás szakvezetés;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- minden résztvevő infólapokat kap a tanösvényekről;

- a csoportvezető részletes tanösvény Útikalauzt is kap ajándékba;

- a csomag ára 19 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Hágóbérce tanösvény (19 km) programcsomagja:

- háromfogásos ebéd;

- 8 órás szakvezetés;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- minden résztvevő infólapokat kap a tanösvényekről;

- a csoportvezető részletes tanösvény Útikalauzt is kap ajándékba;

- a csomag ára 29 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Kedvezmények:

40 résztvevő felett 10% árengedmény;
minden 20 személy után 1 kísérő ellátása ingyenes;

Tanösvényeink virtuálisan is megtekinthetők a követlező linken http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/Természetismeret és népi hagyományok 2013, beszámoló

A "Természetismeret és népi hagyományok" elnevezésű nyári vakációs programunk 2013. augusztus 12-16. között zajlott a pottyandi Erdei Iskola Vendégházban.

A programon 31 gyerek vett részt, többségük Csíkszeredából érkezett, de voltak résztvevők Csíkcsomortánból, Szovátáról, Csíkpálfalváról és Pottyandról is.

A csoportot 13 lány és 18 fiú alkotta, életkoruk 7-11 év között mozgott.

Az első nap ismerkedtek, megbeszélték a házirendet, megszemlélték Pottyandot és közvetlen környezetét, játszottak, népmesét vetítettek és csillagokat néztek.

Második nap sétáltak a Fenyővize tanösvényen, kirándultak a Béd-patak völgyébe, megfigyelték a bükkös élővilágát és szabadtéri csapatjátékokat játszottak.

Harmadik nap tanulmányi sétán vettek részt a Muhar erdőben, megfigyelték a hegyi kaszálórét és a legelő élővilágát, papírt hajtogattak, aszfaltra rajzoltak és játszottak.

Negyedik nap pillepalackból elkészítették a pottyandi harangláb makettjét, társasjátékokat és szabadtéri csapatjátékokat játszottak, este tábortűz mellett énekeltek.

Az utolsó napon kiértékelték az erdei iskolában töltött hetet, szabadtéri játékokat játszottak, majd elköszöntek egymástól.

 

Köszönetet mondunk Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának,
a "Természetismeret és népi hagyományok" vakációs program támogatásáért!Mindennapok a római légióban, beszámoló

2013. július 29 - augusztus 2.

A harmadik alkalommal megtartott "Mindennapok a római légióban" témájú vakációs program az idén 20 gyerek részvételével zajlott le a pottyandi Erdei Iskola Házban. A gyerekek zömében Hargita megye településeiről jöttek, azonban Maros és Kolozs megyéből származó légiósaink is voltak ebben az évben.

Az első nap leszögezték az együttéléshez szükséges törvényeket, felhúzták a légió zászlaját, pajzsokat és sisakokat készítettek.

Kedden délelőtt előadások, délután tájékozódási verseny volt a programban, szerdán római taktikai és stratégiai alapismeretekkel gazdagodtak, majd kipróbálták gyakorlatban is azokat.

Csütörtökön vaktérképre rajzolták a Római provinciák határait, fakardokkal vívtak, számháborúztak a természetben és tábortüzet gyújtottak, pénteken vetélkedővel és díjazással zárult a légió tevékenysége.

„Az idén alternatív módszereket alkalmaztunk: tanári előadás helyett kettős csoportokban történeti forrásokat olvastattunk a gyerekekkel, majd az olvasottakról kiselőadásokat tartottak. Az előadások elvárásokon felül sikerültek, így a táborvezetőnek csak kevés háttér-információval kellett kiegészítenie az előadókat. A program jól sikerült, a részvevők pozitívan értékelték"- írta beszámolójában a programvezető.

 

Köszönetet mondunk Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának,
a „Mindennapok a római légióban" vakációs program támogatásáért!Fotózz velünk, alkoss velünk! 2013, beszámoló

A „Fotózz velünk, alkoss velünk!" nyári vakációs program az 5. alkalommal is sikeresen zajlott a pottyandi Erdei Iskola Vendégházban, július 12 - 19. között.

A résztvevő diákok pozitív élményekkel tértek haza, 11 diák Csíkszeredából, 7 diák a környék falvaiból, 2 tanuló pedig Maros megyéből érkezett. Az összlétszámot 19 személy alkotta.

Jó hangulatban szereztek hasznos tapasztalatokat a fotózás területén. A korábbi évekből hagyományossá vált csapatmunka idén is dominált, ugyanakkor az egyéni teljesítmény is fontos volt.

„Két csapattal foglalkoztunk, ezek váltották egymást a fotózás és a kézművességi foglakozásokon. Az I-es és II-es csapatokban egyaránt kezdők és haladók is voltak, akik megismerkedtek gépeikkel és elsajátították a fotózás alapjait, gyakorlati fotózások alatt elméleti ismereteiket mélyíthették el." - írta kiértékelőjében Kristó Róbert programvezető.

A résztvevők megismerkedhettek az aranymetszés szabályával és megtanulhatták a legalapvetőbb szín és kontraszt beállításokat, valamint az archiválási folyamatokat. Nagyon sok fényképet készítettek, válogatás után a legjobb három kép készítője díjban részesült.

A kézműves foglakozásokon, Kristó Irén pedagógus vezetésével, kipróbálhatták kreativitásukat, batikoltak, agyagoztak, nemezeltek és ékszereket készítettek.

A kötelező program mellett szórakoztató játékok is voltak, métázás, bújócskázás, ügyességi játékok, karaoke, szekeres kirándulás, tájház látogatás.