Hírek Képgaléria Sajtóvisszhang Támogatóink Vendégkönyv
Hu Ro De
 
ERDEI ISKOLA VENDÉGHÁZ         IDŐSEK KLUBJA        
HÍRLEVÉL


Húsvéti Ünnepség a Pótnyugdíjas projekt kedvezményezettei számára

 

A Riehen Egyesület Húsvét alkalmából kedveskedik a listáján szereplő alacsony nyugdíjjal rendelkezők számára. A József Attila” Általános Iskola diákjai ajándékműsorral és a Riehen Egyesület élelmiszercsomaggal, így közösen együttműködve, igyekszik szebbé tenni számukra az ünnepet.  Az eseményre 2014. április 23 -án, szerdán 17:00 órai kezdettel kerül sor a “József Attila” Általános Iskola dísztermében (Miron Cristea út 1. szám).MEGHÍVÓ

 

A RIEHEN EGYESÜLET vezetősége tisztelettel meghívja tagságát 2014. március 20-án, csütörtökön d.u.18 órakor tartandó éves közgyűlésére.

Helyszín: a Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Klubja (Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre út 140.)

Akinek nincs más lehetősége a lejövetelre azt a Törvényszék melletti parkolóban 17:30 órakor várja a Riehen Egyesület kisbusza.

 

NAPIRENDI PONTOK:

 

1.   A közgyűlés elnökségének megválasztása, a jegyzőkönyvvezető kijelölése

2.   Az előző közgyűlés jegyzőkönyvének jóváhagyása

3.   A Riehen Egyesület vezetőségének beszámolója a 2013-as évi tevékenységről (tevékenység és pénzügyi jelentés)

4.   Cenzori beszámoló

5.   Hozzászólások

6.   Az előterjesztett anyagok jóváhagyása

7.   Változások a vezetőtanács összetételében

8.   A 2014-es évi munkaterv ismertetése

9.   Különfélék

 

 Részlet a ,,Találkozások Csíkszeredában, találkozások Riehenben'' fotópályázat nyertesének beszámolójából

 

Riehenben voltunk

 

            Izgalmas fotópályázati témát választott a két testvérváros, Csíkszereda és Riehen városházai a két város kapcsolatainak ápolására, elmélyítésére. Szerintem a ,,Találkozások Csíkszeredában, találkozások Riehenben'' téma megmozgatta a pályázókban azt a ritka jó érzést, amelyet két ember találkozása fakaszt. Naponta rohanunk különböző dolgaink után és meg is feledkezünk a találkozások szépségeiről, varázsairól.

            Sikeres pályázásnak köszönhetően látogatunk el feleségemmel Riehenbe, hogy négy napot tölthessünk a számunkra ismeretlen testvérvárosban. Izgatottan indultunk el mindketten, mintha első találkozásunk lett volna egy első szerelemmel, érthető hisz első alkalommal repültünk. Swiss légitársaság 12o személyes gépe robogott végig a rázós otopeni kifutópályán, majd emelkedett az ismeretlen magasba.

 .......

             Kedves, fiatal, mindig mosolygós hölgy várt ránk a bázel-i vasútállomáson, akivel rövid időn belül összebarátkoztunk és egy finom kávé mellett megbeszéltük és egyeztettük a közösen összeállított 4 napi programot. Mindezek után következett egy gyors városnézés. Ellátogattunk a helyi gyönyörű székesegyházba, ahová gondoltam, hogy még visszatérünk a 4 nap alatt, de sajnos nem sikerült, esőt is hoztunk így nem maradt lehetőség további sétára.

........

                        A második nap kora-reggeli sétával egybekötött fotózással kezdődött, elcsodálkoztunk egy teljesen jó állapotban lévő épület lebontásán, amelyet 2 ember végzett, egy kotrógép meg egy felügyelő, aki vízzel locsolta az omladékot, hogy az ne porozzon! Majd újabb rácsodálkozás a kutyáját sétáltató gazdára, aki a kutyus ürülékét összeszedte egy ott szakított tasakba, majd az erre kijelölt kukába dobta. Itt akarva nem akarva az otthoni összenemszedett kutya trutymók és kutyatartás jutott eszünkbe...

          A reggeli után úgymond egész napos önálló, szabad program állt rendelkezésünkre, vendéglátó barátaink ajánlottak néhány helyet, amelyet érdemes meglátogatni. Mi a nyakunkba vettük a környéket, szabad közjármű bérleteinkkel. Mivel a célunk az volt, hogy rövid időn belül minél többet lássunk Riehen és  környékéről, így nem sokat akartunk gyalogolni.

.......

            A 6-os villamos remek ötlet volt, mert hol Franciaország, hol Németország határainál jártunk és sok érdekes dolgot láttunk, amelyek újak voltak számunkra. Többek között meglátogattuk a helyi Beyeler művészeti múzeumot, itt nem engedték a fotózást, ugyanis híres festők munkáit láthattuk, de voltak újkori művészeti stílusok is.

            Gyönyörű napsütésben érkeztünk Bázel óváros részére, majd az öreg Rajna folyó fele sétáltunk és megcsodáltuk régi hídjait, majd a feltűnően tiszta vizét, igen az a folyó amely Graubünden kanton két forráspatakából ered, átszelve sok települést, iható tisztán szeli át Bázel városát, olyan tiszta volt mind egy hegyi patak.

.......

A folyó napsütötte déli partja tele volt pihenő, lazító, sétáló emberekkel és mindez nagyon csendben zajlott, a part közelében csendesen tollászódott egy vadkacsa család, a folyó közepén nyugodt karcsapásokkal úszott lefele valaki, mindez most október végén....

.......

            Pénteken egy kis séta után újra reggeli, majd találkoztunk kísérőnkkel, Annával. A pénteki program bringázással folytatódott. A szervezők jóvoltából kölcsönkapott kerékpárokkal körbe karikáztuk a környéket, rengeteg kerékpárossal találkoztunk, az autósok nagyon udvariasak voltak, mindenhol elsőbbséget adtak vagy türelmesen megvárták, hogy merre is akarunk menni és láss csodát senki nem kürtölt ránk.

.......

            Dél körül meglátogattuk az előre leszögezett programunk szerint, a helyi Wendelin idősek otthonát. Ezen a látogatáson a helyi sajtó is ott volt és közös fotók is készültek. Ezt a látogatást nagyon vártam, mivel én is a felnőtt és gyerekvédelemnél dolgozom és nagyon kíváncsi voltam a színvonalra, különbségekre, amiből volt is bőven, annyi mind ég és föld. Nagyon kedvesen fogadtak és részletesen tájékoztattak az otthon tevékenységéről, életéről. Megtudtuk, hogy egy itt elgondozott személy havi költségei messze meghaladják a romániai szinteket, ami itt látszik is. Ugyanitt tudtuk meg, hogy az átlag életkor 82-85 körül van, viszonyítva a romániai 70-75 életkor szinthez, amely mindent elmond. Jó hangulatú ebéddel fejeződött be a látogatás.

            Ebéd után, amint említettem Kézdi Katrinnal hármasban kerekeztünk ki egy gyönyörű álomszép séta parkba, sokat beszélgettünk mindenről, majd Katrin meghívott az otthonukba, szép délutánt töltöttünk együtt és úgy éreztük, hogy egy barátság született, amit szeretnénk tovább ápolni, hisz a pályázat is erről szólt.  Az esti programunk egy újabb látogatással folytatódott, ezúttal a Landauer ifjúsági központba, amely érdekes programokat, foglalkozásokat kínál minden korosztályú gyermeknek, ifjúságnak.

 .....

            Utolsó nap búcsúreggeli a házigazdánk Widmer családdal, bevallom őszintén  fájó szívvel búcsúztunk barátainktól, de megállapodtunk, hogy ellátogatnak hozzánk is a nyár folyamán, amikor is a jutalom utazásra eljönnek.

 ......

Köszönjük nektek barátaink, köszönjük Riehen, köszönjük Csíkszereda, felejthetetlen élmény volt, még szeretnénk visszatérni arra a csodálatos helyre, ápolni a most kötött barátságokat, bővíteni és elmélyíteni mindezeket.           

 

 

 

Csíkszereda, 2013. december.

 

Szökő Sándor    

 Áldott, békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk!   A 2013/2014-es tanévben is sok szeretettel várjuk csoportok jelentkezését a pottyandi Erdei Iskolába rövidebb-hosszabb időtartamra. Szállással és teljes ellátással, választható programokkal, otthonos ízekkel állunk vendégeink rendelkezésére.

 

 

 

 

 Látogassa meg tanösvényeinket

 

http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/


Kedves Érdeklődő,

Amennyiben egy napos kirándulást szeretne szervezni tanösvényeink meglátogatására a következő ajánlatok közül választhatja ki az Önnek megfelelőt:

A tansövények látogatása ingyenes. Amennyiben nem óhajtja egyéb szolgáltatásainkat, bejelentkezés esetén, infólapokat biztosítunk a tanösvényekről minden résztvevő számára. Cserébe a résztvevők névsorát, és néhány fényképet kérünk az office@asociatiariehen.ro címre.

Ha egy pársoros valamilyen médiában (újság, rádió, weblap, facebook stb.) közzétett rövid élménybeszámoló másolatát is elküldik, egy részletes tanösvény Útikalauzt adunk ajándékba.

Fenyővize tanösvény (800 m) programcsomagja:

- háromfogásos ebéd;

- 1 órás természetismereti szakfoglalkozás;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- minden résztvevő infólapokat kap a tanösvényekről;

- a csoportvezető részletes tanösvény Útikalauzt is kap ajándékba;

- a csomag ára 17 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Vasond völgye tanösvény (7 km) programcsomagja:

- háromfogásos ebéd;

- 4 órás szakvezetés;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- minden résztvevő infólapokat kap a tanösvényekről;

- a csoportvezető részletes tanösvény Útikalauzt is kap ajándékba;

- a csomag ára 19 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Hágóbérce tanösvény (19 km) programcsomagja:

- háromfogásos ebéd;

- 8 órás szakvezetés;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- minden résztvevő infólapokat kap a tanösvényekről;

- a csoportvezető részletes tanösvény Útikalauzt is kap ajándékba;

- a csomag ára 29 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Kedvezmények:

40 résztvevő felett 10% árengedmény;
minden 20 személy után 1 kísérő ellátása ingyenes;

Tanösvényeink virtuálisan is megtekinthetők a követlező linken http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/
        5 6 7 8 9        

    Látogatók száma: 638768
Designed by DirectWEB in 2008 ©