Mű-teremtő

Idén is megrendezésre kerül augusztus 5-9. között a MŰ-TEREMTŐ foglalkozás 6-10 éves gyerekek számára, Bakó Klára képzőművész tanár vezetésével. A foglakozások naponta 9-15 óra között zajlanak a Riehen Egyesület székhelyén, Zsögödi Nagy Imre utca 140 szám alatt. A program ára 50 lej/fő.

Iratkozni a jelentkezési ív kitöltésével (honlapunkról is letölthető) és a hozzájárulás kifizetésével lehetséges.

Bővebb információ a 0753-200701-es telefonszámon, az office@asociatiariehen.ro e-mail címen vagy személyesen az egyesület székhelyén, naponta 8-15 óra között.

Kisiskolások erdei iskolája

Tisztelt Szülők! Kedves gyerekek!

A nagy népszerűségnek örvendő, Kisiskolások erdei iskolájaként ismert, természetismereti vakációs programunk ismételten megrendezésre kerül 2013. augusztus 26-30. között. Erre a periódusra várjuk gyerekeik jelentkezését. Ára 350 lej/fő.

VAKÁCIÓS PROGRAMNAPTÁR 2013

Várjuk jelentkezésed a nyári vakációs programjainkra!

1. A pottyandi Erdei Iskolába (szállással, teljes ellátással, napi ötszöri étkezéssel, egész napos tematikus programokkal):

I-IV. osztályosoknak:
• 2013 augusztus 12-16 - Természetismeret és népi hagyományok

V-VIII. osztályosoknak:
• 2013 július 29 - augusztus 2 - Mindennapok a római légióban

V-XII. osztályosoknak:
• 2013 július 15-19 - Fotózz velünk, alkoss velünk!

A vakációs programok Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának társfinaszírozásával valósulnak meg.

Sikeres Föld Napi Rendezvény 2013-ban is

Nagy érdeklődésnek örvendett a 2013. Április 27-én tartott Föld Napi Rendezvény, az Erdei Iskolaháznál. A nyitóbeszédet Borbáth Erzsébet, az Egyesület elnöke tartotta, majd György József, Csíkszentgyörgy polgármestere fejezte ki örömét a Riehen Egyesület itteni tevékenységével kapcsolatban. Hangsúlyozta az együttműködés értékét és sikerességét, pozitív hatásait, amely a térség fejlődésében nyilvánul meg, mind turisztikai, mind pedig oktatási szempontból. Színes programokkal örvendeztette a rendezvény a kicsiket és nagyokat egyaránt. Párhuzamosan zajlott a Tocsogó elnevezésű program, a Kézműveskedéssel, a Sportjátékokkal, a Természetfilmek valamint informáló video összeállítással, Egyéni sétákkal a tanösvényeken, valamint a Szekerezéssel egy időben. Kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre valót. Az éhes szájakat a Laci Konyha helyi ízei varázsolták el. Napsütéses vidám hangulat uralkodott a rendezvényen. Köszönjük ez úton minden kedves résztvevőnek a jelenlétet. Örülünk, hogy jól érezték magukat és jövőre is nagyon sok szeretettel várunk mindenkit. :)

Szeretettel várunk a Pottyandi Erdei Iskolaháznál családoddal, barátaiddal április 27-én. Vegyél részt te is a Föld napi rendezvényünkön!

Jó itt lenni, itt jó enni!!!

Az április 27-én 11.00 órától kezdődő rendezvény színes programmal és házi ízekkel vár kicsiket és nagyokat.

-11.00 - Ünnepélyes megnyitó

-12.00-14.00 - „Tocsogóra hívó" - ismerkedés a patakok élővilágával

-12.00-14.00 - Kézműveskedjünk - a Menyecskék Házában

-12.00-14.00 - Sportjátékok /népi gyermekjátékok

-12.00-15.00 - egyéni séták a Fenyővize tanösvényen

-12.00-15.00 - Szekerezés

-12.00-14.00 - természetfilmek vetítése és vetített bemutató a tevékenységekről

-13.00-15.00 - lacikonyha - kóstold meg az Erdei Iskolaház szakácsainak főztjét, a Pottyandi Porta ízeit.

Ingyenes autóbusz indul a Mikó Vár (múzeum) parkolójából 10.15 órakor. Visszaindulás Pottyandról 15.00 órakor.

Kérem ajánlja fel szervezetünket jövedelemadója 2%-át. Köszönjük.

Látogatók száma: 562085