Szeretettel várunk a Pottyandi Erdei Iskolaháznál családoddal, barátaiddal április 27-én. Vegyél részt te is a Föld napi rendezvényünkön!

Jó itt lenni, itt jó enni!!!

Az április 27-én 11.00 órától kezdődő rendezvény színes programmal és házi ízekkel vár kicsiket és nagyokat.

-11.00 - Ünnepélyes megnyitó

-12.00-14.00 - „Tocsogóra hívó" - ismerkedés a patakok élővilágával

-12.00-14.00 - Kézműveskedjünk - a Menyecskék Házában

-12.00-14.00 - Sportjátékok /népi gyermekjátékok

-12.00-15.00 - egyéni séták a Fenyővize tanösvényen

-12.00-15.00 - Szekerezés

-12.00-14.00 - természetfilmek vetítése és vetített bemutató a tevékenységekről

-13.00-15.00 - lacikonyha - kóstold meg az Erdei Iskolaház szakácsainak főztjét, a Pottyandi Porta ízeit.

Ingyenes autóbusz indul a Mikó Vár (múzeum) parkolójából 10.15 órakor. Visszaindulás Pottyandról 15.00 órakor.

Kérem ajánlja fel szervezetünket jövedelemadója 2%-át. Köszönjük.

Már virtuálisan is bejárható a pottyandi Erdei Iskola Ház melletti Fenyővize, Vasond völgye és a Hágóbérce tanösvény a következő linken:

Pottyandi Erdei Iskola Tanösvények

www.asociatiariehen.ro, http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/

Kedves Érdeklődő,

Amennyiben egy napos kirándulást szeretne szervezni tanösvényeink meglátogatására a következő ajánlatok közül választhatja ki az Önnek megfelelőt:

A tansövények látogatása ingyenes. Amennyiben nem óhajtja egyéb szolgáltatásainkat, bejelentkezés esetén, infólapokat biztosítunk a tanösvényekről minden résztvevő számára. Cserébe a résztvevők névsorát, és néhány fényképet kérünk az office@asociatiariehen.ro címre.

Ha egy pársoros valamilyen médiában (újság, rádió, weblap, facebook stb.) közzétett rövid élménybeszámoló másolatát is elküldik, egy részletes tanösvény Útikalauzt adunk ajándékba.

Fenyővize tanösvény (800 m) programcsomagja:

- 1 órás természetismereti szakfoglalkozás;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- a csomag ára 17 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Vasond völgye tanösvény (7 km) programcsomagja:

- 4 órás szakvezetés;

- a csomag ára 19 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Hágóbérce tanösvény (19 km) programcsomagja:

- 8 órás szakvezetés;

- a csomag ára 29 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Kedvezmények:

40 résztvevő felett 10% árengedmény;
minden 20 személy után 1 kísérő ellátása ingyenes;

Tanösvényeink virtuálisan is megtekinthetők a követlező linken http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/

Négy székely népviselettel gazdagodott Erdei Iskolánk

2012 végén udvarhelyszéki, felcsíki és csíki női székely népviselet valamint egy csíki férfi viselet került megvásárlásra Hargita Megye Tanácsának jóvoltából. A viseleteket, amelyekhez szakszerű ismertető is készült, majd a Pottyandi Erdei Iskola Ház keretén belül megnyitandó Menyecskék Házában használjuk. Célunk a hagyományos székely népviseletek, népi mesterségek népszerűsítése a látogatóink, fiataljaink körében.

A Vasond Völgye és Hágóbérce Tanösvények is látogathatóak

Immár hivatalosan is „megnyitotta kapuit " a Riehen Egyesület által kezdeményezett és létrehozott Pottyandi Erdei Iskola Tanösvény sorozat két újabb tagja, a Vasond Völgye és Hágóbérce Tanösvények. A pottyandi, immár háromtagú tanösvény-sorozat, az Erdei Iskola típusú gyerekkirándulások terjedését, az értelmes "szelíd" turizmus fejlődését hivatott elősegíteni.

2012. július 19-én, csütörtökön, a Riehen Egyesület által működtetett Pottyandi Erdei Iskola Házban ünnepélyes keretek között került sor a kettős megnyitóra.

Jelen volt a Csíkszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, a csomortáni Aracs Közbirtokosság, a Megyei Környezetvédelmi Hivatal képviselője, valamint számos helybeli és környékbeli gyerek és a csíkszentmihályi cserkészek népes csoportja. A szervezők színvonalas tanösvény-infólapokkal, valamint Pottyand élővilágának képeslapformában lencsevégre kapott különlegességeivel örvendeztették meg a jelenlévőket. Helyi áfonyapálinkával koccintott az ünneplő csoport és krumplitokány vacsora, valamint közös játék zárta az eseményt.

Ezúton is ismételten köszönjük a tanösvények főtámogatóinak -,

a Polgár - Társ Alapítvány és a Mol Románia segítségét!