Sikeres Föld Napi Rendezvény 2013-ban is

Nagy érdeklődésnek örvendett a 2013. Április 27-én tartott Föld Napi Rendezvény, az Erdei Iskolaháznál. A nyitóbeszédet Borbáth Erzsébet, az Egyesület elnöke tartotta, majd György József, Csíkszentgyörgy polgármestere fejezte ki örömét a Riehen Egyesület itteni tevékenységével kapcsolatban. Hangsúlyozta az együttműködés értékét és sikerességét, pozitív hatásait, amely a térség fejlődésében nyilvánul meg, mind turisztikai, mind pedig oktatási szempontból. Színes programokkal örvendeztette a rendezvény a kicsiket és nagyokat egyaránt. Párhuzamosan zajlott a Tocsogó elnevezésű program, a Kézműveskedéssel, a Sportjátékokkal, a Természetfilmek valamint informáló video összeállítással, Egyéni sétákkal a tanösvényeken, valamint a Szekerezéssel egy időben. Kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre valót. Az éhes szájakat a Laci Konyha helyi ízei varázsolták el. Napsütéses vidám hangulat uralkodott a rendezvényen. Köszönjük ez úton minden kedves résztvevőnek a jelenlétet. Örülünk, hogy jól érezték magukat és jövőre is nagyon sok szeretettel várunk mindenkit. :)

Szeretettel várunk a Pottyandi Erdei Iskolaháznál családoddal, barátaiddal április 27-én. Vegyél részt te is a Föld napi rendezvényünkön!

Jó itt lenni, itt jó enni!!!

Az április 27-én 11.00 órától kezdődő rendezvény színes programmal és házi ízekkel vár kicsiket és nagyokat.

-11.00 - Ünnepélyes megnyitó

-12.00-14.00 - „Tocsogóra hívó" - ismerkedés a patakok élővilágával

-12.00-14.00 - Kézműveskedjünk - a Menyecskék Házában

-12.00-14.00 - Sportjátékok /népi gyermekjátékok

-12.00-15.00 - egyéni séták a Fenyővize tanösvényen

-12.00-15.00 - Szekerezés

-12.00-14.00 - természetfilmek vetítése és vetített bemutató a tevékenységekről

-13.00-15.00 - lacikonyha - kóstold meg az Erdei Iskolaház szakácsainak főztjét, a Pottyandi Porta ízeit.

Ingyenes autóbusz indul a Mikó Vár (múzeum) parkolójából 10.15 órakor. Visszaindulás Pottyandról 15.00 órakor.

Kérem ajánlja fel szervezetünket jövedelemadója 2%-át. Köszönjük.

Már virtuálisan is bejárható a pottyandi Erdei Iskola Ház melletti Fenyővize, Vasond völgye és a Hágóbérce tanösvény a következő linken:

Pottyandi Erdei Iskola Tanösvények

www.asociatiariehen.ro, http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/

Kedves Érdeklődő,

Amennyiben egy napos kirándulást szeretne szervezni tanösvényeink meglátogatására a következő ajánlatok közül választhatja ki az Önnek megfelelőt:

A tansövények látogatása ingyenes. Amennyiben nem óhajtja egyéb szolgáltatásainkat, bejelentkezés esetén, infólapokat biztosítunk a tanösvényekről minden résztvevő számára. Cserébe a résztvevők névsorát, és néhány fényképet kérünk az office@asociatiariehen.ro címre.

Ha egy pársoros valamilyen médiában (újság, rádió, weblap, facebook stb.) közzétett rövid élménybeszámoló másolatát is elküldik, egy részletes tanösvény Útikalauzt adunk ajándékba.

Fenyővize tanösvény (800 m) programcsomagja:

- 1 órás természetismereti szakfoglalkozás;

- a Pottyandi Erdei Iskola Vendégház udvarának, felszerelésének (sportpálya, kosárlabda, focilabda, asztalitenisz felszerelés) a használata;

- a csomag ára 17 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Vasond völgye tanösvény (7 km) programcsomagja:

- 4 órás szakvezetés;

- a csomag ára 19 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Hágóbérce tanösvény (19 km) programcsomagja:

- 8 órás szakvezetés;

- a csomag ára 29 lej/fő, minimális csoportlétszám 20 személy;

Kedvezmények:

40 résztvevő felett 10% árengedmény;
minden 20 személy után 1 kísérő ellátása ingyenes;

Tanösvényeink virtuálisan is megtekinthetők a követlező linken http://pottyanditanosvenyek.uphero.com/

Négy székely népviselettel gazdagodott Erdei Iskolánk

2012 végén udvarhelyszéki, felcsíki és csíki női székely népviselet valamint egy csíki férfi viselet került megvásárlásra Hargita Megye Tanácsának jóvoltából. A viseleteket, amelyekhez szakszerű ismertető is készült, majd a Pottyandi Erdei Iskola Ház keretén belül megnyitandó Menyecskék Házában használjuk. Célunk a hagyományos székely népviseletek, népi mesterségek népszerűsítése a látogatóink, fiataljaink körében.