Négy székely népviselettel gazdagodott Erdei Iskolánk

2012 végén udvarhelyszéki, felcsíki és csíki női székely népviselet valamint egy csíki férfi viselet került megvásárlásra Hargita Megye Tanácsának jóvoltából. A viseleteket, amelyekhez szakszerű ismertető is készült, majd a Pottyandi Erdei Iskola Ház keretén belül megnyitandó Menyecskék Házában használjuk. Célunk a hagyományos székely népviseletek, népi mesterségek népszerűsítése a látogatóink, fiataljaink körében.

A Vasond Völgye és Hágóbérce Tanösvények is látogathatóak

Immár hivatalosan is „megnyitotta kapuit " a Riehen Egyesület által kezdeményezett és létrehozott Pottyandi Erdei Iskola Tanösvény sorozat két újabb tagja, a Vasond Völgye és Hágóbérce Tanösvények. A pottyandi, immár háromtagú tanösvény-sorozat, az Erdei Iskola típusú gyerekkirándulások terjedését, az értelmes "szelíd" turizmus fejlődését hivatott elősegíteni.

2012. július 19-én, csütörtökön, a Riehen Egyesület által működtetett Pottyandi Erdei Iskola Házban ünnepélyes keretek között került sor a kettős megnyitóra.

Jelen volt a Csíkszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, a csomortáni Aracs Közbirtokosság, a Megyei Környezetvédelmi Hivatal képviselője, valamint számos helybeli és környékbeli gyerek és a csíkszentmihályi cserkészek népes csoportja. A szervezők színvonalas tanösvény-infólapokkal, valamint Pottyand élővilágának képeslapformában lencsevégre kapott különlegességeivel örvendeztették meg a jelenlévőket. Helyi áfonyapálinkával koccintott az ünneplő csoport és krumplitokány vacsora, valamint közös játék zárta az eseményt.

Ezúton is ismételten köszönjük a tanösvények főtámogatóinak -,

a Polgár - Társ Alapítvány és a Mol Románia segítségét!