Hírek Képgaléria Sajtóvisszhang Támogatóink Vendégkönyv
Hu Ro De
 
ERDEI ISKOLA VENDÉGHÁZ         IDŐSEK KLUBJA        
HÍRLEVÉL


Négy székely népviselettel gazdagodott Erdei Iskolánk

2012 végén udvarhelyszéki, felcsíki és csíki női székely népviselet valamint egy csíki férfi viselet került megvásárlásra Hargita Megye Tanácsának jóvoltából. A viseleteket, amelyekhez szakszerű ismertető is készült, majd a Pottyandi Erdei Iskola Ház keretén belül megnyitandó Menyecskék Házában használjuk. Célunk a hagyományos székely népviseletek, népi mesterségek népszerűsítése a látogatóink, fiataljaink körében.A Vasond Völgye és Hágóbérce Tanösvények is látogathatóak

 

Immár hivatalosan is „megnyitotta kapuit " a Riehen Egyesület által kezdeményezett és létrehozott Pottyandi Erdei Iskola Tanösvény sorozat két újabb tagja, a Vasond Völgye és Hágóbérce Tanösvények. A pottyandi, immár háromtagú tanösvény-sorozat, az Erdei Iskola típusú gyerekkirándulások terjedését, az értelmes "szelíd" turizmus fejlődését hivatott elősegíteni.

2012. július 19-én, csütörtökön, a Riehen Egyesület által működtetett Pottyandi Erdei Iskola Házban ünnepélyes keretek között került sor a kettős megnyitóra.

Jelen volt a Csíkszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, a csomortáni Aracs Közbirtokosság, a Megyei Környezetvédelmi Hivatal képviselője, valamint számos helybeli és környékbeli gyerek és a csíkszentmihályi cserkészek népes csoportja. A szervezők színvonalas tanösvény-infólapokkal, valamint Pottyand élővilágának képeslapformában lencsevégre kapott különlegességeivel örvendeztették meg a jelenlévőket. Helyi áfonyapálinkával koccintott az ünneplő csoport és krumplitokány vacsora, valamint közös játék zárta az eseményt.

Ezúton is ismételten köszönjük a tanösvények főtámogatóinak -,

a Polgár - Társ Alapítvány és a Mol Románia segítségét!

 

 

 
        8 9 10        

    Látogatók száma: 655341
Designed by DirectWEB in 2008 ©