Hírek Képgaléria Sajtóvisszhang Támogatóink Vendégkönyv
Hu Ro De
 
ERDEI ISKOLA VENDÉGHÁZ         IDŐSEK KLUBJA        
HÍRLEVÉL


Vakációs programok - még nem késő jelentkezni!

A "Kisiskolások Erdei Iskolája" és a Gimnazisták Erdei Iskolája" elnevezésű programjainkra beteltek a helyek, nem áll módunkban további jelentkezőket fogadni.

A történelmi témájú programunkra még lehet iratkozni, de a helyek száma korlátozott!

Az "Árpád vonaltól a Don kanyarig" program rövid leírása az alábbi linken található: http://www.asociatiariehen.ro/naptar.php?lang=hu

 

11:33 2016.06.08.Beszámoló - Játékosan románul 2016

A program elsődleges célja az volt, hogy a gyerekeket nyitottabbá tegye a román nyelvre, hogy ne ellenérzéssel tekintsenek a romántanulásra, és hogy a már meglévő ismereteket, szókincset szorongás nélkül alkalmazzák, bátran merjenek megszólalni. Programvezetőnk, Egyed Edit ezen célok elérésért olyan szervezési formákat választott, hogy minden gyereknek legyen sikerélménye, mindenki érvényesüljön, a kisebbeket a nagyobbak tudják segíteni. A változatos eszköztár – babzsákok, ritmus botok, selyem csíkok, két nemezelt báb, labdák, színes kendők, plakátok, állatos kártyák, és különböző hétköznapi eszközök -  érdekesebbé tette a “tanulást”, ébren tartotta a gyerekek kíváncsiságát, lelkesedését.

A további célok közt szerepelt a közösségi, összetartás és együttműködés készség fejlesztése.

Hétfőn ismerkedős játékkal kezdtünk, mindenki bemutatkozott, elmondta honnan jött, kis térképet készítettünk, amire mindenki ráhelyezte az arcképét. Minden gyerek kapott egy borítékot, amibe gyűjthette a  “szerencse tallérokat”. 

  

Kedd délelőtt a számokkal foglalkoztunk, ezen belül évszámokkal, születési időponttal. Új éneket tanultuk és mindenki évkorongot készített.

         

Délután a testrészekkel foglalkoztunk, csapatversenyt szervezünk, eljártuk a “humoros hórát”. Játszottunk a színekkel, megtanultuk a színes éneket. Szabadidőben arctervező játék zajlott

Szerdán mindenki bemutatta az utcáját, a lakását. Az irányokat követve haladtunk az otthonunktól az erdei iskoláig. Beszéltünk arról, hogy ki hogy érzi magát és sok tulajdonságot, érzést megtanultunk, elmutogattunk.

  

Szerda délután képzeletben közlekedési eszközökre ültünk és utaztunk. A nap végén készítettek maguknak egy F1- es autót.

Csütörtökön meglátogattunk egy háztáji állatfarmot a településen, csikót, bárányokat simogattunk. Visszatérve állatos Actyvitit játszottunk.

 

Délután facsiptetős állatokat készítettek maguknak a gyerekek, utána közösen megalkottuk az ABC vonatot.

Péntek délelőtt az összefoglaló játék során átismételtük az eddig tanultakat, számba vettük a szerencse tallérokat.

 

A "Játékosan románul" elnevezésű vakációs programunkat közös énekléssel  és a névre szóló oklevelek kiosztásával zártuk.

A tervezett programpontokat teljesíteni tudtuk, a gyerekek örömmel vettek részt a román foglalkozásokon.

Az általános napi program rugalmas volt és a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodott, a kötött foglalkozás, a kézimunkázás és  a szabad tevékenységek megfelelő arányban voltak jelen.5 nap erejéig játékosan románul - a tavaszi vakációban

 Rendezvények- Ünnepi ebédek - SzállássalRendezvények- Ünnepi ebédekBeszámoló Mű-Teremtő foglakozás 2015.

A gyerekek idén is érdekes foglakozásokon vehettek részt a Mű-Teremtő foglalkozás keretén belül. Az első napot ismerkedéssel kezdték, következő lépésként mindenki késztett magának egy személyes mappát, amibe az elkészült munkák kerültek. Az első feladat meseillusztráció volt, aztán megfigyelés utáni rajz, díszítő motívumok tervezése.

   

          Kedden mesemondással indult a nap, majd elkezdődött a meseillusztráció, mesehős ábrázolás, könyvborító készítés, és napközben szabadtéri játékok. A harmadik nap csendélet-rajzolással kezdődött a program, amit vásznon örökítettek meg a gyerekek. Volt továbbá öntapadós grafikakészítés, gipszmetszet és lenyomat készítés is.  

      

          Csütörtökön tájképfestéssel indult a nap, majd sík bábokat és díszletet készítettek a gyerekek, amivel játszottak is. Üdvözlőlapok is készültek a nap során. Pénteken befejezték a meséskönyveket, pasztelleztek, játszottak majd a nap végén bábjáték bemutató volt és kiértékelés.   

   

          A gyerekek feltöltődve távoztak, mindenki jól érezte magát a program során, melyet Bakó Klára programvezető is eredményesnek értékelt. 
        1 2 3 4        

    Látogatók száma: 629042
Designed by DirectWEB in 2008 ©