Hírek Képgaléria Sajtóvisszhang Támogatóink Vendégkönyv
Hu Ro De
 
ERDEI ISKOLA VENDÉGHÁZ         IDŐSEK KLUBJA        
HÍRLEVÉL


MEGHIVÓ - INVITAŢIE

MEGHIVÓ - INVITAŢIE

 

 

A RIEHEN EGYESÜLET vezetősége tisztelettel meghívja tagságát 2017 március 21.-én kedden d.u.17 órakor tartandó  éves közgyűlésére.

Helyszín: a Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Központja (Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre út 140)

Akinek nincs más lehetősége a lejövetelre azt kedden a  Múzeum melletti parkolóban 16:30 órakor várja a Riehen Egyesület kisbusza.

 

NAPIRENDI PONTOK:

 

 

1.    A közgyűlés elnökségének megválasztása, a jegyzőkönyvvezető kijelölése

2.    Az előző közgyűlés jegyzőkönyvének jóváhagyása

3.    A Riehen Egyesület vezetőségének beszámolója a 2016–os évi tevékenységről (tevékenység és pénzügyi jelentés)

4.    Cenzori beszámoló

5.    Hozzászólások

6.    Az előterjesztett anyagok jóváhagyása

7.    A 2017-os évi munkaterv ismertetése

8.    Különfélék

 

 

ORDINEA DE ZI AL ADUNĂRII GENERALE

din data de 21 martie 2017, marți  ora 17.00 la sediul Asociatia Riehen str. Zsögödi Nagy Imre  140

 

1. Alegerea prezidiului adunării generale şi desemnarea persoanei care va întocmi procesul verbal

2. Aprobarea procesului verbal întocmit  la adunarea generală anterioară

3.Raportul Consiliului de Conducere al Asociaţiei Riehen privind  activitatea  desfăşurată   şi bugetul de venituri şi cheltuieli realizat  în anul 2016

4. Raportul cenzorului privind bilanţul contabil şi situaţiile financiare anuale pe 2016

5. Discuţii

6. Aprobarea rapoartelor prezentate

7. Prezentarea  proiectului de activitate pentru anul 2017

8. Diverse

 

                                5 nap erejéig játékosan románul - az őszi vakációban

Az öt napos vakációs programunkban a román nyelv kilépik a tankönyvekből, munkafüzetekből, és életre kel. Olyan környezetet, élethelyzetet teremtünk, ahol a “románozás” érdekes tevékenységgé válik, ahol a vendéglátónk  – a kedves házimanó – csak románul ért, ahol vele együtt  énekelve, játékosan, kézműves tevékenységgel tarkítva,  nem kényszerű-keserű tananyagként találkozunk a  hétköznapi román nyelvvel.

Az öt nap alatt naponta egy-egy területtel foglalkozunk, egy-egy életegységet jelenítünk meg: elsőként saját magunkat, a testünket ismerjük meg, majd a családot. Vásárolunk, főzöcskézünk, kirándulunk, és egy gazdaságot is meglátogatunk. A román nyelv nemcsak a kötött, délelőtti-délutáni tevékenységekbe lesz bezárva. Az ébresztőtől a lefekvésig valóságos helyzetekbe kerülnek a gyerekek, ahol nem hibátlan megszólalást várunk tőlük, hanem bátor beszédprodukciót – beszédbátorságot -, ami a magasabb szintű nyelvtudás fele.

Vakációs programok - még nem késő jelentkezni!

A "Kisiskolások Erdei Iskolája" és a Gimnazisták Erdei Iskolája" elnevezésű programjainkra beteltek a helyek, nem áll módunkban további jelentkezőket fogadni.

A történelmi témájú programunkra még lehet iratkozni, de a helyek száma korlátozott!

Az "Árpád vonaltól a Don kanyarig" program rövid leírása az alábbi linken található: http://www.asociatiariehen.ro/naptar.php?lang=hu

 

11:33 2016.06.08.Beszámoló - Játékosan románul 2016

A program elsődleges célja az volt, hogy a gyerekeket nyitottabbá tegye a román nyelvre, hogy ne ellenérzéssel tekintsenek a romántanulásra, és hogy a már meglévő ismereteket, szókincset szorongás nélkül alkalmazzák, bátran merjenek megszólalni. Programvezetőnk, Egyed Edit ezen célok elérésért olyan szervezési formákat választott, hogy minden gyereknek legyen sikerélménye, mindenki érvényesüljön, a kisebbeket a nagyobbak tudják segíteni. A változatos eszköztár – babzsákok, ritmus botok, selyem csíkok, két nemezelt báb, labdák, színes kendők, plakátok, állatos kártyák, és különböző hétköznapi eszközök -  érdekesebbé tette a “tanulást”, ébren tartotta a gyerekek kíváncsiságát, lelkesedését.

A további célok közt szerepelt a közösségi, összetartás és együttműködés készség fejlesztése.

Hétfőn ismerkedős játékkal kezdtünk, mindenki bemutatkozott, elmondta honnan jött, kis térképet készítettünk, amire mindenki ráhelyezte az arcképét. Minden gyerek kapott egy borítékot, amibe gyűjthette a  “szerencse tallérokat”. 

  

Kedd délelőtt a számokkal foglalkoztunk, ezen belül évszámokkal, születési időponttal. Új éneket tanultuk és mindenki évkorongot készített.

         

Délután a testrészekkel foglalkoztunk, csapatversenyt szervezünk, eljártuk a “humoros hórát”. Játszottunk a színekkel, megtanultuk a színes éneket. Szabadidőben arctervező játék zajlott

Szerdán mindenki bemutatta az utcáját, a lakását. Az irányokat követve haladtunk az otthonunktól az erdei iskoláig. Beszéltünk arról, hogy ki hogy érzi magát és sok tulajdonságot, érzést megtanultunk, elmutogattunk.

  

Szerda délután képzeletben közlekedési eszközökre ültünk és utaztunk. A nap végén készítettek maguknak egy F1- es autót.

Csütörtökön meglátogattunk egy háztáji állatfarmot a településen, csikót, bárányokat simogattunk. Visszatérve állatos Actyvitit játszottunk.

 

Délután facsiptetős állatokat készítettek maguknak a gyerekek, utána közösen megalkottuk az ABC vonatot.

Péntek délelőtt az összefoglaló játék során átismételtük az eddig tanultakat, számba vettük a szerencse tallérokat.

 

A "Játékosan románul" elnevezésű vakációs programunkat közös énekléssel  és a névre szóló oklevelek kiosztásával zártuk.

A tervezett programpontokat teljesíteni tudtuk, a gyerekek örömmel vettek részt a román foglalkozásokon.

Az általános napi program rugalmas volt és a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodott, a kötött foglalkozás, a kézimunkázás és  a szabad tevékenységek megfelelő arányban voltak jelen.5 nap erejéig játékosan románul - a tavaszi vakációban

 
        1 2 3 4        

    Látogatók száma: 702862
Designed by DirectWEB in 2008 ©