Hírek Képgaléria Sajtóvisszhang Támogatóink Vendégkönyv
Hu Ro De
 
ERDEI ISKOLA VENDÉGHÁZ         IDŐSEK KLUBJA        
HÍRLEVÉL


Reményt az időskornak

A Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által támogatott Reményt az időskornak” elnevezésű projekt 2015. április 1-én indul. Az idősek számára szervezett programok április 7-től kezdődnek a Providentia Idősek Központjában. Eseménydús március

Mozgalmas volt a március a Providentia Idősek Központjában. A hónap elején több idős csoporttagnak is megünnepeltük a névnapját és születésnapját. Nemsokkal később, március 8 alkalmából a férfiak virággal és versekkel köszöntötték a nőket.

A Kájoni János szakközépiskola önkéntes csoportja is ellátogatott az intézménybe és egy csodálatos kis műsorral lepte meg az időseket.

Március 17-én Burista Csilla kertészmérnök volt a vendégünk.  A beszélgetés során az idősek rengeteg hasznos praktikát, tanácsot kaptak a tavaszi kerti teendőkről, a kerti virágok és gyümölcsfák gondozásáról.

Ugyancsak ezen a héten megtekintettük a Csíksomlyón berendezett Nagybőjti időutazás című interaktív kiállítást, mely képeivel, hanganyagával és kis szerepjátékaival felemelő élményt nyújtott az idősek számára.

 

A hónap eseményeiből nem hiányzott a tavaszi, húsvéti barkácsolás sem. Fűmanókat készítettünk, tojásokat díszítettünk különböző technikákkal, így próbáltunk ráhangolódni a közelgő ünnepre.Vidám farsangbúcsúztató

Helyi szokás szerint húshagyó kedden a Providentia Idősek Központjában is elbúcsúztattuk Illést és vele együtt a farsangot. Vidámság, sok nevetés, mókázás jellemezte ezt az időszakot. Szinte minden csoporttag választott magának egy-egy farsangi alakot, melynek szerepébe bújva már a próbák alatt kibontakozhatott. A farsangi lakodalomhoz híven volt menyasszony, vőlegény, gazda, csúfolódók, de még vénleány is. A pap és a kántor nemcsak az esketésen, hanem Illés temetésén is szerepet vállaltak, majd a sirató asszonyok következtek, akik a versek mellett énekkel, tánccal is búcsúztak „szeretett komájuktól”.

   

 

Az előadást követően Borbáth Erzsébet, a Providentia Idősek Központjának tiszteletbeli elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd hangulatos bállal zárult az esemény.Emlékképek , Játék a fiatalokkal

Emlékképek

Régi képekből állítottak össze egy kis kiállítást a Providentia Idősek Központjának tagjai. A fiatalkori képek bemutatása, sorrendbe helyezése lehetőséget adott az emlékek, a megélt történelem felidézésére, ugyanakkor a résztvevők azáltal jobban megismerték egymást. 

 

    

Játék a fiatallokkal 

A Providentia Idősek Központjába járó nyugdíjasokat már több alkalommal is szerepléssel, közös játékkal örvendeztette meg a Kájoni János Szakközépiskola berkeiben működő Baráti Kezek önkéntes csoport. Január 27-én egy újabb közös programra került sor, mely közelebb hozta az időseket és fiatalokat, lehetővé tette az egymásra hangolódást, a kölcsönös megértést. Ezúttal ismerkedő játékok, társas játék, közös éneklés és énektanulás tette élménydússá az együttlétet. Az idősek felvillantottak egy kis részt a felgyűjtött tudásukból, a fiatalok pedig lendületükkel, ötleteikkel mozgatták meg a szépkorúakat. Ezúton is köszönjük figyelmességüket és odaadásukat, szeretettel fogadjuk a továbbiakban is!

Mészáros Zsófia

programvezető


              Jelentkezésüket várjuk

A Providentia Idősek Központja folyamatosan várja olyan 60 évet elért nyugdíjasok jelentkezését, akik:

- aktív életmódra törekszenek. Fontosnak tartják szellemi illetve fizikai képességeik szinten tartását

- szeretnének egy kortárs közösséghez tartozni, új barátokat szerezni

- családias hangulatban színvonalas programokba bekapcsolódni

 

          Itt a lehetőség, hogy Ön is kizökkenjen egy monoton, magányosabb életmódból. A kor nem kifogás. Várja Önt is egy barátságos csoport, olyan emberekkel, akik ismerik a közösség megtartó erejét.

   Ha felkeltettük érdeklődését, várjuk személyesen a Riehen Egyesület székhelyére, vagy szívesen fogadjuk hívását a 0744455759-es telefonszámon bővebb információkért.   Évkezdő a Providentia Idősek Központjában

A Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Központja a téli szünidő után, 2015. január 12-től folytatja tevékenységét. Sok szeretettel visszavárja a régi tagokat, továbbá mindazokat, akik szeretnének megismerni egy családias hangulatú közösséget, szeretnének részesei lenni értékes programoknak, színesebbé téve így az időskor mindennapjait.

 

   

A program hétköznaponként 08:00- 14:30 óra között zajlik a Riehen Egyesület székhelyén, Zsögödi Nagy Imre utca 140. szám alatt. Csoportos szállítást, valamint napi kétszeri étkezést is biztosítunk a központot látogató idősek számára. Érdeklődni, további információt kérni személyesen az egyesület székhelyén, illetve a következő telefonszámon lehet: 0744-455759. 
        1 2 3 4 5        

    Látogatók száma: 579931
Designed by DirectWEB in 2008 ©