Kisnyugdíjasok adventi köszöntése

2012 november 28-án a József Attila általános iskolában került sor a hátrányos helyzetű idősek köszöntésére. A program keretében Borbáth Erzsébet, az egyesület tiszteletbeli elnöke mondott beszédet, majd következett az ünnepi gyertyagyújtás az adventi koszorún. Az iskolások műsora után ajándék csomagokat nyújtottunk át az időseknek. Azok számára, akik nem tudtak eljönni, a Riehen Egyesület munkatársai személyesen vitték el a csomagot.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Hargita Megye Tanácsának, hogy támogatta a programunkat, hozzájárult az idősek karácsonyának szebbé tételéhez.

Kisnyugdíjasok adventi köszöntése

2012. november 28-án, advent első hetében műsorral és ajándék élelmiszer csomagokkal kedveskedünk az egyesület pótnyugdíjasainak.

A műsor a József Attila Általános Iskola dísztermében lesz az iskola diákjainak közreműködésével.

A programot a Hargita Megye Tanácsa támogatja.

Közös Ünnep

2012. október 4-én, csütörtökön tartja a Providentia Idősek Klubja születésnapi ünnepségét. Nyolc élményekben -, örömökben gazdag évet hagyunk maguk után. Kettős ünnep ez számukra, hisz az Idősek Világnapjára is emlékezünk. Az évek során, hűségesen járó személyek ragaszkodása a Klub iránt, tanúbizonyságul szolgál a Riehen Egyesület munkaközösségének lelkiismeretes hozzáállásáról. A Providenti Idősek Napközis Klubja igyekszik egy barátságos -, meleg második otthont biztosítani "idősei számára". A lelki feltöltődést, a valahová tartozás érzését hivatott biztosítani programjai által. Az egymásra figyelés, tolerancia jegyében egymásért tesznek mind a munkaközösség, mind a Providentia Idősek Klubjának Tagjai.

Sokuk számára egy második esélyt nyújtott ez a napközis foglalkoztatás. A közös cél, mely az idősek szellemi -, fizikai egyéni képességeinek formában tartásában, leépülésének késleltetésében nyilvánúl meg, továbbra is elsőrangú.

Az ünnepség alkalmával a klubtagok hálájukat fejezik ki az intézmény működéséért a Riehen Egyesületnek, köszönik a svájci Riehen testvérváros -, valamint a helyi Önkormányzat támogatását. Ünneplőt öltve, mosolygó lélekkel fennállásának 8-ik évfordulóját méltó módon fogadják.

Kirándulás a Zetelaki Tóhoz

Május 24.-én, Hargita Megye Tanácsának támogatásával székelyföldi kirándulásra indult a Providentia idősek klubja. A zetelaki víztározó gát volt a legtávolabbi célpont, de közben megálltunk Homoródfürdőn borvízet tölteni, meglátogatni a zetelaki székely kapukat és templomot, a gyergyószentmiklósi örmény-katolikus templomot, a Salamon Ernő gimnáziumot. Mindenki magával hozta a jókedvét, nem sokkal indulás után már dalolva suhant az autóbusz. A jó idő lehetőséget biztosított arra, hogy az ebédet a tó partján fogyasszuk el és a gyergyói fagyizásnak is örvendtünk. Látványokban, közösségi élményekben gazdagabban tértünk haza.

Köszönjük a Hargita Megye Tanácsának támogatását, mely ezt a csodás kirándulást lehetővé tette!

Meghívó az éves közgyűlésre

MEGHIVÓ - INVITAŢIE

A RIEHEN EGYESÜLET vezetősége tisztelettel meghívja tagságát 2012 március 13.-án kedden d.u.17 órakor tartandó éves közgyűlésére.

Helyszín: a Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Klubja(Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre út 140)

Akinek nincs más lehetősége a lejövetelre azt kedden a Törvényszék melletti parkolóban 16:30 órakor várja a Riehen Egyesület kisbusza.

NAPIRENDI PONTOK:

1. A közgyűlés elnökségének megválasztása, a jegyzőkönyvvezető kijelölése

2. Az elöző közgyűlés jegyzőkönyvének jóváhagyása

3. A Riehen Egyesület vezetőségének beszámolója a 2011-es évi tevékenységről (tevékenység és pénzügyi jelentés)

4. Cenzori beszámoló

5. Hozzászólások

6. Az előterjesztett anyagok jóváhagyása

7. A vezetőség és cenzor tevékenységének megköszönése , új vezetőség és cenzor megválasztása

8. A 2012-es évi munkaterv ismertetése
9. Különfélék

Kisnyugdíjasok adventi köszöntése

2011 november 29-én a József Attila általános iskolában került sor a hátrányos helyzetű idősek köszöntésére. A program keretében Borbáth Erzsébet, az egyesület tiszteletbeli elnöke mondott beszédet, majd következett az ünnepi gyertyagyújtás az adventi koszorún. Az iskolások műsora után  ajándék csomagokat nyújtottunk át az időseknek.  Azok számára, akik nem tudtak eljönni, a Riehen Egyesület munkatársai személyesen vitték el a csomagot.