Kisnyugdíjasok adventi köszöntése

2011 november 29-én a József Attila általános iskolában került sor a hátrányos helyzetű idősek köszöntésére. A program keretében Borbáth Erzsébet, az egyesület tiszteletbeli elnöke mondott beszédet, majd következett az ünnepi gyertyagyújtás az adventi koszorún. Az iskolások műsora után  ajándék csomagokat nyújtottunk át az időseknek.  Azok számára, akik nem tudtak eljönni, a Riehen Egyesület munkatársai személyesen vitték el a csomagot.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni Hargita Megye Tanácsának, hogy támogatta a programunkat, hozzájárult az idősek karácsonyának szebbé tételéhez.

Kisnyugdíjasok adventi köszöntése

2011 november 29-én, advent első hetében műsorral és ajándék élelmiszer csomagokkal kedveskedünk az egyesület pótnyugdíjasainak. A műsor a József Attila általános iskola dísztermében lesz az iskola diákjainak közreműködésével .

A programot Hargita Megye Tanácsa támogatja.

Mozgalmas klubélet 2011 első félévében

Eseményekkel, élményekkel tele volt a 2011-es év első része a Providentia Idősek klubjában. A napi torna, fejtörők, játékok mellett ünnepek megülése (farsang, húsvét, nőnap, névnapok) kirándulások, vendégelőadók programjai tették széppé az idősek klubban töltött idejét. A félév során vendégeink voltak Sebestyén Ottó, csíkzsögödi plébános, Borbáth Erzsébet, az egyesület tiszteletbeli elnöke, Fazakas Gabriella, aki kézműves foglalkozást (gyertyakészítést, nemezelést) tartott, majd Bogyó Löffler Mária, aki ülőtornára tanította az időseket.

Többször is szerveztünk közös programot a Csipike óvodába járó gyerekekkel, ill. a Petőfi Sándor iskola tanulóival. Az óvodásoknak mesedélelőttöt tartottunk, ők pedig kis előadásokkal, köszöntőkkel lepték meg az időseket. Az iskolások szintén műsorral, versekkel kedveskedtek a klubtagoknak.

Sok időt fordítottunk a barkácsolásra. Tavasszal kokárdát, állat-figurákat, fű-manót, később girlandot készítettünk a nagy terem díszítésére. Húsvétkor tojást írtunk, a vendég gyerekeknek pedig cérna-babát és botikós kulcstartót kötöttünk.

A jó időt kihasználva kirándulást szerveztünk a Szentléleki hárshoz, ill. Lövétére, majd egy zsögödfürdői szabadtéri programmal zártuk a félévet.

A nagy vakációt követően 2011 szeptember 19-én, hétfőn kezdődik újra a klubtevékenység. Szeretettel várjuk régi és új klubtagjainkat.

Mészáros Zsófia

Út a derűs időskor felé

A Providentia Idősek klubja 2010 szeptember 20-tól kezdődően ismét tárt kapukkal várja a nyugdíjasokat. A beszélgetések, sajtószemle mellett van társasjáték, barkácsolás, felolvasás, dalolás, torna. Időnként érdekes előadásokat hallgatnak vendégelőadóktól, vagy közösen látogatják meg a város aktuális kiállításait. A közös kirándulásokon megcsodálhatják a környék szép tájait, nevezetességeit.

A programok barátságos, családias környezetben zajlanak reggel 08.30 órától 13.30 óráig. A nap közös reggelivel kezdődik, ezt követik a testi-, szellemi frissességet fenntartó foglalkozások, majd az ebéd . Kérésre megoldjuk a klubba való, ill. a hazaszállítást.

0610 unnep2010

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, aki tartalmasan, kellemes társaságban szeretné tölteni mindennapjait, kikapcsolódásra, szórakozásra vágyik!

Mészáros Zsófia
programfelelős