Svájci vendégek a Providentia Idősek Központjában

A Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Központjában, október 6-án különleges vendégek voltak, a svájci Riehen-Bettingen egyházközség tagjai, Max Kölliker úr vezetésével.

A vendégek nagy érdeklődéssel figyelték a Providentia bemutatását. Az idősek énekkel készültek a vendégek fogadására. Az egyik ének, amit az idősek szerkesztettek “Nyugdíjasnak sej haj” annyira megtetszett a svájci vendégeknek, hogy sokan el is vitték a szöveget magukkal.

Az egyházközség tagjai is énekeltek az idősek számára svájci népdalokat. A klubtagok nagy meglepetésére még egy alpesi kürtöt is bemutattak és megszólaltattak.

A látogatók még ajándékkal is kedveskedtek a Providentia időseinek, sokféle csokival és írószerekkel.

Kettős Ünnep a Providentia Idősek Központjában

2016. október 4-én két jeles eseményt is ünnepeltünk. Az Idősek Világnapja alkalmából családias ünnep keretében köszöntöttük a Providentia Idősek Központja tagjait.  Szintén ezen a napon ünnepeltük a Providentia Idősek Központjának a 12. születésnapját.

Borbáth Erzsébet, a Providentia tiszteletbeli elnöke nyitotta meg az ünnepséget, biztató és lelkesítő szavakat intézett az idősek felé. Az időseket képviselve Keresztes Borbála beszédében megemlékezett az elhunyt csoporttársakról és a jövőbeni összefogásra biztatta társait.

A Kájoni János ‘’Baráti kezek’’ önkéntes csoportja szívet melengető előadással kedveskedett az időseknek. A színes és szép előadásaikat az idősek mindig nagy szeretettel fogadják.

Mi is készültünk műsorral az ünnepségre, a Providentia tagjaival népdalokat tanultunk be és adtunk elő. A műsorunk végén elénekeltük a ‘’Nyugdíjasnak sej haj’’, amit az idősek szerkesztettek.

Nem maradt el a torta sem, melyről a gyertyát a két legidősebb klubtag Jakab Rozália és Bíró Berta fújták el.

Ezúton szeretném megköszönni a svájci Riehen község tanácsának és Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának támogatását, és mindazoknak a segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak a Providentia Idősek Központjának működéséhez.

Györgyicze Attila

Programvezető

Reményt az időskornak

Évkezdő a Providentia Idősek Központjában

A Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Központja szeptember 12-től folytatja a Reményt az Időskornak” elnevezésű projektet, amelyet Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Támogat.

Sok szeretettel várjuk azon nyugdíjasok jelentkezését, akik szeretnék színesebbé tenni az időskor mindennapjait. A tematikus foglalkozások családias környezetben, a Zsögödi Nagy Imre utca 140. szám alatt zajlanak.

Érdeklődni az egyesület székhelyén, ill. a 0740- 323422-es telefonszámon lehet.

Gheorghita Attila

Programvezető

Köszönetnyílvánitás

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által támogatott „Reményt az időskornak” elnevezésű programunk április 1. és október 15. között zajlott a Providentia Idősek Központjában. Ebben az időszakban 44 személy vette igénybe szolgáltatásainkat, 19 férfi, 25 nő. A legfiatalabb résztvevő 61 éves, a legidősebb 90 éves, átlagéletkoruk pedig 76 év.

A programok célja az időskori önállóság időtartamának meghosszabbítása, aktív, egészséges életmódra való buzdítás, fizikai- és szellemi felfrissülés biztosítása.

A napi szállítás, reggeli és ebéd mellett olyan változatos foglalkozásokban vehettek részt, mint torna, rejtvényfejtés, memória és logikai feladatok megoldása, barkácsolás, énektanulás, társas játékok, séta, ünnepségek és különböző előadások.

Ezúton köszönjük Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának, hogy támogatta a programot és ezzel szebbé tette a résztvevő idősek mindennapjait.

Mészáros Zsófia

Szociális munkás

Ünnep a Providentia Idősek Központjában

Ahogy minden évben, idén is családias ünnep keretében köszöntöttük a Providentia Idősek Központjának tagjait az Idősek Világnapja alkalmából.

2015 október 9-én ismét megtelt a központ nagyterme. Borbáth Erzsébet, a Providentia tiszteletbeli elnöknője nyitotta meg az ünnepséget és biztató, szép szavaival emelte az ünnep hangulatát. Az idősek is készültek versekkel, hiszen szintén ezen a napon ünnepeltük a Providentia megalakulásának 11. évfordulóját. Ezt követően a Kájoni János szakközépiskola berkeiben működő Baráti kezek önkéntes csoport köszöntötte az időseket. Figyelmességüket, szép előadásaikat az idősek mindig nagy szeretettel várják.

A résztvevők örömére a Providentia tagjaival egy kis alcsíki népdalcsokrot tanultunk be és adtunk elő. Az ismert népdalok- „Felmegyek a doberdói nagy hegyre”, Falu végén van egy ház” stb.- arra indították a résztvevőket, hogy ők is bekapcsolódjanak az énekbe.

Az ünnepség végével mindenki részesült a házilag készült tortából, melyről a gyertyát a két legidősebb tag fújta el.

Ezúton szeretnénk megköszönni a svájci Riehen tanácsának és Csikszereda Polgármesteri hivatalának támogatását, és mindazoknak a segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak a Providentia Idősek Központjának megfelelő működéséhez.

Új évet kezdünk Providentia Idősek Központjában!

A Riehen Egyesület által működtetett Providentia Idősek Központja szeptember 7-től folytatja a Reményt az időskornak elnevezésű programot. Sok szeretettel várjuk azon nyugdijasok jelentkezését, akik szeretnék színesebbé tenni az időskor mindennapjait. A tematikus foglalkozások családias környezetben, a Zsögödi Nagy Imre utca 140. szám alatt zajlanak. Csoportos szállítást, valamint napi kétszeri étkezést biztosítunk az idősek számára.

Érdeklődni az egyesület székhelyén, ill. a 0744-455759-es telefonszámon lehet.