1.     A Pottyandi Erdei Iskola Vendégházban

Az öt napos, hétfőtől - péntekig tartó, alsó és felsőtagozatos gyerekek számára szervezett pottyandi vakációs programok lehetőséget nyújtanak csodás tájakon való barangolásra és sok-sok játszva tanulásra.

ÉRKEZÉS: egyénileg, hétfőn 8-9 óra között

HAZAINDULÁS: egyénileg, pénteken 14-15 óra között

SZÜKSÉGES: pohár, papucs, személyes felszerelés

II - IV. osztályosoknak:

• 2019. augusztus 26 -30.  - Kisiskolások erdei iskolája

Programvezetők: Tamás Réka biológus, biológia tanár és Borbáth László kertészmérnök

A program célja, hogy játszva és örömmel, felszabadultan értesülj arról, ami érdekel a természetből. Lehetőséged nyílik, hogy a szabadidődet szórakozva és hasznosan töltsd el. Megismerkedhetsz a természet szépségeivel, és megértheted miért annyira fontos a környezetbarát viselkedés. A térség növény és állatvilágával barátkozhatsz. Érdekes csapatjátékok várnak rád, melyek során új barátságokat köthetsz. Tanösvény látogatás, a patak élővilágának vizsgálata, gyógynövények ismertetése is szerepel a programban valamint sok érdekes társasjáték. Ízelítőt kapsz a csendes falusi életből, láthatod a tehéncsorda vonulását és a falu népi emlékeit.

IV- VI. osztályosoknak:

• 2019. augusztus 12- 16. – Római légiók

Programvezető: Nemes István történelemtanár

A program során játszva ismerkedsz a római kor mindennapjaival. A csapat együtt megalkotja a légiós szabályzatot, melyet a hét során mindenki betart. Pajzsok, sisakok készítése, katonai kiképzés előzi meg a „nagy megmérettetést”. Harcba szállhatsz társaiddal felmérve ügyességed a vívásban. Korhű zene, kézművesség, történelmi filmek és társasjáték segíti a római korba való időutazásod. Fejlődik az összpontosító és az együttműködési képességed, a stratégiai és logikus gondolkodásod.

2.     A Riehen Egyesület székhelyén, Csíkszeredában:

A vakációs hét programjába sok mozgással járó tevékenységet terveztünk a gyerekeknek, szabadtéri, csoportos játékokat, érdekes kirándulásokat

ÉRKEZÉS: egyénileg, naponta 8-9 óra között

HAZAINDULÁS: egyénileg, naponta 14-15 óra között

SZÜKSÉGES: ivóvíz, tízórai, időjárásnak megfelelő öltözet, hátizsák

I-II. osztályosoknak

·        2019. augusztus 19- 23. – Réti barangoló

Programvezetők: Borbáth László kertészmérnök és Györgyicze Attila szociális munkás.

A program az egyesület zsögödi székhelyéről kiindulva, nagyrészt a közeli „Csihányos” természetvédelmi területen, naponta 8-15 óra között zajlik.

A vakációs hét során a zsögödi dombokon ismerkedhetsz a növényekkel, patakok élővilágával és közben sok játékkal fejlesztheted az ügyességedet.

FIGYELEM! A HELYEK KORLÁTOZOTT SZÁMA MIATT A HELYFOGLALÁS AZ ALÁÍRT JELENTKEZÉSI LAPOK ÉRKEZÉSÉNEK ÉS A PROGRAM KIFIZETÉSÉNEK SORRENDJÉBEN TÖRTÉNIK. A JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ AZ OLDAL ALJÁN TALÁLHATÓ LINKRE KATTINTVA.

Szervezők elérhetősége:

Riehen Egyesület, Csíkszereda, postakód 530122, Zsögödi Nagy Imre út 140 szám