A Providentia Idősek Központja 2022 július 11-el kezdődően újraindítja tevékenységét.

posted in: Hirek, Providentia hirek | 0

Újraindulnak a világjárvány miatt felfüggesztett PROVIDENTIA IDŐSEK KÖZPONTJA szolgáltatásai 2022 július 11-től

 

A szociális szolgáltató Riehen Egyesület által működtetett  Providentia Idősek Központja fő célja olyan idős, nyugdíjas személyeknek nyújtani kapaszkodót, akik megoldást keresnek egyedüllétük leküzdésére, aktív életmódra és szellemi-fizikai képességeik szinten tartására törekednek, valamint fontos nekik a  közösséghez tartozás.

A Providentia Idősek Központjának helyszíne a Riehen Egyesület székhelye, a Zsögödi Nagy Imre út, 140 szám. A Központ maximális kapacitása 20 személy, ennél több érdeklődő esetén több csoport alakul, heti váltással.

A Providentia Idősek Központja szociális szolgáltatása:

1. ergoterápiás csoporttevékenységek, mentális és fizikai egészség fenntartó programok, napi torna, kirándulások, kézműves tevékenység, társasjáték, közös éneklés, események közös megünneplése

2. háromfogásos ebéd

3. szállítás (kérésre és a kapacitás függvényében)

 

Providentia Idősek Központja, heti keretprogram  2022 július 11-től

Időpont Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
7.30 – 9.00 A csoporttagok fogadása/

Egyéni beszélgetések

A csoporttagok fogadása/

Egyéni beszélgetések

A csoporttagok fogadása/

Egyéni beszélgetések

A csoporttagok fogadása/

Egyéni beszélgetések

A csoporttagok fogadása/

Egyéni beszélgetések

9.00-9.30 A központba való szállítás (kérésre és a kapacitás függvényében) A központba való szállítás (kérésre és a kapacitás függvényében) A központba való szállítás (kérésre és a kapacitás függvényében) Kirándulás a szabadban/Természet ismereti foglalkozás/ A központba való szállítás (kérésre és a kapacitás függvényében)
9.30-10.00  Zene és mozgás Torna Mozgásos játékok Kirándulás, séta Torna
10.00-10.30 Teázás

 

Teázás  Teázás Kirándulás, séta Teázás
10.30-12.00 Tájékoztató/

Közösségi játékok/ Logikai-és memória játékok

 

Zenés foglalkozás/ Éneklés/ Memória gyakorlatok/ Felolvasás Tematikus beszélgetések/

Előadások/ Lélekápoló programok

Kirándulás, séta a szabadban/ Természetismereti foglalkozás/ opcionálisan az alábbi tevékenységek Kézműves tevékenység/

Ünnepségek megtartása/ Zenés foglalkozás

12.00-13.00 Társasjátékok/ Sajtószemle/ Zenehallgatás Társasjátékok/ Sajtószemle/ Zenehallgatás Társasjátékok/ Sajtószemle/ Zenehallgatás Társasjátékok/ Sajtószemle/ Zenehallgatás Társasjátékok/ Sajtószemle/ Zenehallgatás
13.00-13.30 Ebéd           Ebéd Ebéd Ebéd Ebéd
13.30-14.00 Hazaszállítás (kérésre és a kapacitás függvényében) Hazaszállítás (kérésre és a kapacitás függvényében) Hazaszállítás (kérésre és a kapacitás függvényében) Hazaszállítás (kérésre és a kapacitás függvényében) Hazaszállítás (kérésre és a kapacitás függvényében)
14.00-15.30 Ebéd utáni pihenő/Egyéni tevékenységek Ebéd utáni pihenő/Egyéni tevékenységek Ebéd utáni pihenő/Egyéni tevékenységek Ebéd utáni pihenő/Egyéni tevékenységek Ebéd utáni pihenő/Egyéni tevékenységek

 

 

 

A jelentkezési feltételek:

Szükséges iratok:

 • A szolgáltatást igénylő személy első fázisban kitölt egy beiratkozási kérést, ami mellé csatolnia kell egy személyi igazolvány másolatot és egy nyugdíjszelvényt
 • Típuskérés  és felvilágosítás kapható a Providentia Központ székhelyén  Mészáros Zsófia  szociális munkásnál,  munkanapokon 12.00-13.00 óra között,

tel: 0738 859 939

Felvételi kritériumok:

 • betöltött 65 év
 • csíkszeredai vagy Csíkszereda környéki lakos
 • fizikai és szellemi önállóság

Felvételi procedúra

 • A felvételt mindig megelőzi egy családlátogatás és esettanulmány készítés, melyből kiderül, hogy milyen speciális szükségletei vannak a jelentkezőnek, ill. a központban zajló tevékenységek (felsorolva a szociális szolgáltatási szerződés sz. mellékletében) milyen mértékben tudnak válaszolni ezekre a szükségletekre.
 • A kérés indoklása és a családlátogatás után készült beszámoló alapján a szociális szolgáltató vezetője elbírálja a leadott kérést.
 • Pozitív elbírálás esetén sor kerül a próbahétre mely során kiderül, hogy be tud-e illeszkedni a csoportba a jelentkező, jól érzi-e magát. A próbahét megkezdése előtt ki kell fizetnie egy hétre a hozzájárulást és hoznia kell egy orvosi igazolást, mely igazolja, hogy nincs fertőző betegsége, jöhet közösségbe.
 • Információs beszélgetés során ismertetjük jogait és az itt töltött idő alatt betartandó házirendet
 • Ezután kerül sor a szociális szolgáltatási szerződés megkötésére
 • A heti tevékenység szervezésénél figyelembe vesszük a jelentkező idősek egyéni szükségleteit és igényeit, minden személy számára egyéni foglalkoztatási tervet készítünk, figyelemmel követjük és negyedévente újra felmérjük szellemi- és fizikai állapotukat.
 • Ugyanakkor a havi egy látogatási napon bárkinek lehetősége van betekinteni a Providentia Idősek Központjában zajló tevékenységekbe.
 • A pénzbeli hozzájárulás megállapítása a nyugdíjszelvény alapján, a nyugdíj függvényében történik

 

A Központ maximális kapacitása 20 személy, ennél több érdeklődő esetén több csoport alakul, heti váltással. Bár a kapacitás szűkössége miatt nem lehet jelen mindenki minden  héten a Központban, 2022. július 11-től minden beiratkozott személynek megvan a lehetősége, hogy ebédszolgáltatást kérjen. A háromfogásos ebédet előre megegyezett gyűjtőpontokban lehet átvenni. (részletek a  SENIOR Menü infolapban).

Kapcsolattartás:

Providentia Idősek Központja:

A Riehen Egyesület székhelyén: Csíkszereda, Zsögödi Nagy Imre út,  140 szám , postai irányítószám 530122,  Hargita megye, Románia
web: www.asociatiariehen.ro

Kapcsolattartó személy, Mészáros Zsófia szociális munkás, fogadóóra munkanapokon 12:00-13:00 óra között

e-mail: meszaros.zsofia@asociatiariehen.ro, mobil: (0040) 0738-859939