Ünnepeltek a szépkorúak (Forrás: Hargita népe – Péter Ágnes)

Volt okuk ünnepi ruhát ölteni a Providentia Idősek Központja tagjainak pénteken, mert az idősek világnapja alkalmából köszöntötték őket, és a központ fennállásának tizenkilencedik évét ünnepelték. Októberben elkezdődött a központ legújabb, Reményt az időskornak elnevezésű programja is.

 

           Meghitt, családias hangulatú rendezvénnyel ünnepelték az idősek a Providentia Idősek Központja fennállásának a tizenkilencedik évét. A pénteki ünneplésre Zsögödben, a központ székhelyén gyűltek össze, ahol a Kájoni János Szakközépiskola fiatal önkéntesei, a Segítő kezek nevű csoport dalokkal, gitárszóval és versekkel köszöntötte a jelen levő időseket, illetve a nyugdíjasokból álló Sárga rózsák népdalcsoport is előadott pár dalt.

           A jelenlevőket Borbáth Erzsébet, a Providentia Idősek Központjának tiszteletbeli elnöke köszöntötte.

– Szívből gratulálok a Riehen Egyesület vezetőségének és mindazoknak, akik tesznek azért, hogy az idősek itt második otthonukra találnak. Nem véletlen, hogy tizenkilenc éve működik a klub, mert a providentia szó jelentése gondviselés. A Jóisten gondviselése őrködik az idősek központja fölött, és általa jó emberek működtetik mondta Borbáth Erzsébet.

Az eseményen jelen volt Keresztes Borbála is, aki az egyik alapító tagja volt a Providentia Klubnak. Mint fogalmazott, az eltelt tizenkilenc év alatt sok szeretetet kapott a központban, sokat tanult.

– A magányból csak itt lépünk ki, ezért a huszadik év kezdésére sok egészséget és békét kívánok mindenkinek tette hozzá Keresztes Borbála.

Az ünnepség a szakácsnők meglepetésével zárult: az alkalomra tortát sütöttek, amelyet égő, születésnapi gyertyákkal díszítettek. A hagyományhoz híven a gyertyákat az idősek központjának tagjai közül a jelen levő legidősebb férfi és nő, a 89 éves Tatár Karolina és a 84 éves Burján Lajos fújta el.

Mészáros Zsófia szociális munkás érdeklődésünkre elmondta, hogy ebből az alkalomból az időseket is köszöntötték, hiszen októberben van az idősek világnapja, illetve elindították a Reményt az időskornak nevű programot is, amelynek Csíkszereda Városháza a társfinanszírozója, és október másodikától decemberig tart. Mint megtudtuk, olyan tevékenységeket tartanak majd a programban, amelyek segítenek, hogy a szépkorúak megőrizzék szellemi és fizikai frissességüket. Hozzátette, hogy jelenleg több mint ötven idős személyt foglalkoztatnak a családias hangulatú központban.

https://www.hargitanepe.ro/unnepeltek-a-szepkoruak